Давор Штефанек е прогалсен за најдобар светски борач

Уште една голема признание за српскиот борач Давор Штефанек од Обединетото свестко борење ОСБ/UWW, oлимпискиот победник е прогласен за најдобар борач во светот во грчко-римски стил за 2016 година.

Покрај Давор награда добива и Жан Беленијук, борач од Украина. Големото признаение на двајцата најдобрите светски борачи ќе е биде доделено на завршната вечер на 201 Светско првенство во борење кое ќе се одржи во Париз на 22 август.

print

Можеби ќе ви се допадне...