Давид Мишев победи Словак на Европското првенство, чека разврска за репасаж

Давид Мишев славеше против Русинот Сатрон Павлов  на Европското првенство за јуниори во борење слободен во Понтеведра, Шпанија, но потоа загуби од Украинец.

Мишев репасажот се бори со Молдавецот Леомид Колесник, бидејќи Украинецот се пласира во финалето.

Резултати
57 кг
Халит Осман – Нику Катавеика (Романија) 0-10 (туш)
61 кг
Давид Мишев – Павол Сатрон (Словак) 1/8 финале 8-3

Давид Мишев – Александар Јевшиеиенко (Украина) 0-10 (туш)
65 кг
Фати Фејсели – Гегам Галстјан (Ерменија) 0-7

print