Давид Мишев и Џан Назифов освоија бронзи во Косово (ФОТО)

Mладите борачи на Балканец вчера на меѓународен турнир во Косово освоија две бронзи, Давид Мишев (-62 кг) и Џан Назифов (-97 кг), додека Џан Демиров (-57 кг) беше петти.

Освен од Македонија борачи од Македонија имаше и од Кипар, Косово и Албанија. Екипата ја предводеше Виктор Богданов која денеска ќе учествува на традиционалниот меѓународен турнир „Ментаз Алајбегу“ во Скопје.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...