Гохан Саки се враќа на УФЦ 226

Турската кик бокс ѕвезда Гохан Саки ќе се врати во УФЦ за својата втора борба. По победата над Луис Енрике да Силва со нокаут минатата година, Саки трбаше да се бори против Халил Рунтри, но се откажа поради повреда.

Рунтри се сретна со Михал Олексејчук и загуби со одлука на судиите, но Михал падна на допинг тестот и битката се прогласи за меч без одлука.

Сега УФЦ повторно одлучи да ги соочи и тоа на УФЦ 226. Во меѓувреме, Гохан Саки тренира со Илир Латифи, кој специјално отиде во Истанбул му помогне на Турчинот.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...