Гладијатор домаќин на Државното првенство во кик бокс за јуниори и кадети

gladijator3 stip

Кик бокс клубот Гладијатор од Штип во сабота е органзатор на Државното првенство во кик бокс за јуниори и кадети.

Штипјани ќе се потрудат да бидат добри домаќини, но и да бидат меѓу најдобрите. Очекувањата се насочени кон Викторија Варадинова, како двоен шампион и Божјидар Јанков кој е државен првак. Секако, с еочекува висок пласман и на Јована Арсова, додека Стефан Снадев за прв пат ќе се појави кик бокс сцената ќе се појави Стефан Сандев, кој досега има само неколку интернационални настапи.

 Државното првенство на Македонија во кик бокс ќе се одржи во салата на СОУ „Коле Нехтенин“ во Штип.

Ipon.mk/В. Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...