Генади Головкин не сака трет меч со Канело Алварез

Денес претседателот на Глоден бој промоушнс Ерик Гомез изјави дека поранешниот шампион Генади Головкин – ГГГ не сака трет меч против Сол Алварез – Канело и претпочита да се бори во полесни дуели. Гомез не кажува што разговарале на почетокот на преговорите за третата борба, но очигледно има причина да зборува дека ГГГ не сака да се бори. Се уште не е јасно дали сака да го натера да се бори за помалку пари или навистина Головкин не сака трета битка против Канело.

„Се чини дека Генади не сака да се бори повеќе против Бамба де Канело. Тој претпочита лесни битки. Ќе видиме што ќе се случи“, напиша Гомез на социјалните мрежи.

ГГГ и Канело одржаа две борби во 2017 и 2018 година, при што и двете завршија контроверзно, бидејќи во првата пресметка судиите пресудија нерешено, а втората заврши со победа на Алварез со одлука нан судиите.

print