Битола: „20 години Аикидо федерација на Македонија – реално аикидо“ (ФОТО)

gjuro-i-sanja-blagodarnica

Синоќа во Битола се одржи прослава по повод 20 години од формирањето на Аикидо федерацијата на Македонија-реален аикидо, на која во присуство на бројни гости од Македонија и странство беа промовирани една книга и ДВД за реален аикидо и една книга и ДВД за џудо од авторот Ѓуро Илиќ.

gjuro-so-luge-20-godini

Воедно, ова беше одбележување и на 40 години тренерска работа на Илиќ, почнувајќи од Џудо 20-godini-realen-aikidoклубот Пелистер, па аикидо, реално аикидо и сега и бразилско џиу џица и традиционална џиу џуца, а сето тоа е вклопено во Будо центарот „Пелистер“. Но и на издавачка дејност, поради тоа е направен римејк на видео касетата во ДВД носач „Џудо спорт, самоодбрана, рекреација“, издадена 1989 година по повод 20 години од постоењето на ЏК Пелистер, а е снимана во Претор. Во книгата за џудо се содржани техниките и практиките за полгање на појаси, поткрепена со околу 300 фотографии. Се објаснуваат техниките за полагање од почетнички појас па до масјторски 5-ти дан.

gjuro-so-devojki-vracarevik

По овој повод беа доделни признанија и благодарници за развојот и придоенсот на овој спорт.

nikolco-i-ostanati-20-godini-aikido

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...