Влад Туинов со два нокаута во првата рунда го освои турнирот во Франција (ВИДЕО)

Влад Туинов го освои турнирот Partouche kickboxing на четиримината во категоријата до 72 килограми.

Надарениот Русин и двете победи на турнирот што се одржа во областа на Лион ги забележа со прекин во првата рунда.

Во полуфиналето за нешто повеќе од две минуто г сопре Лудовик Милет, а во финалето по високиот удар (хај кикот) во 45-тата секунда дојде до прекин против Јазид Бусаха кој во полуфиналето го елиминираше Дино Качар, борец од Косово, кој живее во Белгија.

Шпанецот Даниел Пуертас го отвори турнирот во категоријата до 63 килограми нокаутирајќи во финалето на искусениот Турчин Јеткин Озкул.

Partouche Kickboxing
Турнир до 63 килограми
финале:
Даниел Пуертас – Јеткин Озкул (КО, Р2)
полуфинале:
Даниел Пуертас – Хичам Мујтахид (ТКО, Р2)
Јеткин Озкул – Мохамед Галауи (KO, Р1)
Турнир до 72 кг:
финале:
Влад Туинов – Јазид Бусаха (TKO, Р1)
полуфинале:
Јазид Бусаха – Дино Качар (со одлука на судиите)
Влад Туинов – Лудовик Милет (ТКО, Р1)

.

print