ВКФ и Еспиноз застанаа зад Европското шотокан првенство во Скопје

Светската шотокан федерација, која е основана на 2009 година е одобрена од Светска карате федерација (WKF/ВКФ), на 5 октомври во Москва имаше состанокот со претседателот на ВКФ Антонио Еспиноз. На средбата делгацијата на ВСФ ја предводеа Есат Делихасан и Јашар Баширов. Информацијата ја сподели првиот човек на ВСФ Ерџумент Ташдемир на Фејсбук.

Така, со ова паднаа во вода задкулисните игри околу Европското шотокан првенство во Скопје од 1 до 3 ноември, затоа што евентуалното учество на клубови и поединци можело да биде казнето од Федерацијата.

https://www.facebook.com/etasdemir?__tn__=%2CdlCH-RH-R-R&eid=ARAT6TZ0BpmcNbDL4duEgfmsCeqVk1zp582pXZe5LCQRoq8j17S66Pgwqf62Sd8H_iS7PKHLyc-D7eBI&hc_ref=ARSqJJiQzGe8Fidu9Wl5Y9NQvca763SQ9jSfEXdqM73N07CJ5sI5BaSolCZdofIWxBE

print