Витакер ќе ја оперира раката

Шампионот на УФЦ во средна категорија, Роберт Витар, ќе биде подложен на операција на раката. Добил фрактура за време на епскиот дуел со Јоел Ромеро на настанот на УФЦ 225 во Чикаго. Борбата во саботата заврши со одлука на судииите во корист на Австралијанецот кој втор пат го совлада тешкиот Кубанец.

„Ќе го оперирам веднаш штом се вратам дома. Ќе се вратам посилен. Имам желба да направам уште еден меч кон крајот на годината“, рече Витакер.

На почетокот на 2018 година имаше и други здравствени проблеми по добивањето на абдоминална инфекција.

.

print