Винг чунерс се претставија во Велес, на 28 мај и во Скопје (ФОТО/ВИДЕО)

Групата Винг чунерс изминатиот викенд имаше презентација во Велес на боречката вештина кунг фу на стилот винг чун. Оваа група е составена од повеќе мајстори за да ја презентира вештината на јавни настапи , собири , спортски и општонародни собири.

На на 28 мај во 12 часот кај Алпинистичката карпа на кејот на Вардар ќе има турнир и презантација на винг чун.

„Прва е од овој тип кај нас , Европа, а немам видено и во светот“, вели Мирко Тодоровски.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...