Вингчунерси: Винг чун кунг фу на Културното лето на Општина Кисела Вода (ВИДЕО)

 

Вингчунерси во прошрирен состав на 28 јули се претставија во Три Круши во Драчево во склоп на културното лето на Општина Кисела Вода, презентирајќи ја целовитоста и убавината на винг чун кунг фу.

Притоа е прикажана комплетноста на оваа вештина во смисла голорака демоснстрација и со оружје,потоа форми со натпреварувачки спаринзи, пред се со оружје, нешто што е ретко или воопшто невидено во светот, компонирано со музика.

Имаше и основни вежби на медитација и концентрација…

Водител и наратор беше Марко Новески со особен сенс спрема боречките вештини.

.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...