Вајлдер со дрвја и камења по допингуваниот Вајт

Дионтеј Вајлдер фрле дрвја и камења по ривалот Дилиен Вајт. Британцот бил позитивен на допинг тест пред борбата со Оскар Ривас во саботата вечер. Деталите за тестот се уште се познати.

Вајлдер и Вајт за втора година се размениуваат. Британцот одамна е официјален предизвикувач, но најверојатно ќе ја изгуби таа позиција.

„Некаде кажува дека имал повеќе од една забранета супстанца во неговиот организам. Овој борец е фатен пред да го искористи допингот. Тоа му е втора употреба. Тие работи треба да се сопрат. Зошто почина боксер, заради премногу удари во главата. А има идиоти како Дилиен Вајт, кои сакаат да мамат, за да напредуваат во кариерата, затоа што не се доволно добри да се справат самите. Оскар го собори тој допингуван боксер и речиси и едвај не го отакажа. Вајт тврди дека сака да се бори со мене. Но штом се допингуваш за ривал кој не е шампион, претпосатвете што ќе се обиде да стори ако има шанса да се бори со мене. Со неговиот промотор Еди Херн не престанува да го малтретираат Светскиот боксерски совет. Додека овој ебаниов мамел. На сето тоа неговиот промотор се обиде да го покрие пред последниот меч. Ме критикуваат кога велам дека ќе убијам некого. Навистина го мислам тоа, но без употреба на забранети супстанци. Има толку многу борци како Дилиен Вајт кои го преплавуваат телото со допинг за да стигнат до следното ниво, правејќи обид за убиство“ рече Вајлдер.

Now here you have a fighter that has been recently reported of taking PED’s( Performance Enhancements Drugs)In fact it…

Posted by Deontay Wilder on 2019 m. liepos 24 d., trečiadienis
print