Валентин Јовиќ на подготовки со националниот тим на Кина

Valentin so skrsena raka

Валентин Јовиќ на 24 јули патува за Кина на подготовки со нивниот национален тим во санда во Џиан.

Valentin so maisca macedonia never give up

Фактичи ова ќе бидат првите тренинзи по повредата заработена во Русија на Европското првенство.

„Вежбав седум дена во Хрватска кај Зелг Галешиќ, без да знам со скршена рака. Седмиот ден ја сликав и видов дека била скршена уште во Русија“, вели Јовиќ.

Valentin Jovik pozira vo kupaci

Всушност подготовките во Кина може да значат и покана за атрактивни санда настапи надвор од овие простори, но и во другите боречки спортови.

Ipon.mk/В.Д.

print