Бутел ја заврши сезоната со 14 медали на Божиќниот турнир во Дупница (ФОТО)

На Божиќниот турнир во Дупница, Бугарија, Таеквондо клубот Бутел е третопласиран во вкупниот пласман во конкуренција на 500 натпреварувачи од 50-сетина клубови од повеќе земји. Бутел освои 14 медали – 5 златни, 4 сребрени и 5 бронзени.

Бутел ја заврши сезоната на најдобар можен начин.

Натпреварувачите на Бутел ги освоија следните медали:

Дејан Георгиевски – златен медал
Филип Додевски – златен медал
Констатнтин Георгиевски – златен медал
Анамарија Георгиевска – златен медал
Филип Блажевски – златен медал
Марко Стевиќ – сребрен медал
Никола Ќоќоровски – сребрен медал
Мишевска Ема – сребрен медал
Симона Трајковска – сребрен медал
Иван Крстевски – бронзен медал
Филип Стаменов – бронзен медал
Марко Аврамовски – бронзен медал
Фросина Раевска – бронзен медал
Андреј Василевски – бронзен медал

Ipon.mk

print