Бунјамин Нуиши со најдобар настап на Светскиот куп во борење во шалвари во Турција

Бунјамин Нуиши (-80 кг) од Боречкиот клуб Тефејуз имаше најдобар настап на Светскиот куп во борење во шалвари Дунја купот во градот Кахраманмараш, Турција, каде што настапија на повеќе од 40 држави.

Нуиши извојува победа против Белорусин, а во втората борба изгуби од светскиот првак од Азербејџан.

Јетмир Имери (-70 кг) и Рамадан Мустафовски (-90 кг) загубија од Иранец и Турчин, многу пискусни борачи од нив.

Да потсетиме дека овој куп имаше парични награди, односно за првото место наградата беше 3.000 долари, за второто 2.000 и за тертото 1.000.

Ipon.mk

 

print

Можеби ќе ви се допадне...