Будо-Кавадрци со тројца шампиони во ММА – Мартин Данев најатрактивен борец (ФОТО)

Вчера во рамките на третото Државно првенство во кик бокс се одржа и шампионатот во MMA на Скопски саем во Скопје. Натпреварувачите на Будо од Кавадарци беа најбројни и освоија три шампионски титули.

Мартин Данев покажа најзрела борба која ја заврши на атрактивен начин со исфрлање до доаѓање во позиција да направи лост со кој го заврши противникот.

Во очи паѓа малиот број на натпреварувачи, иако голем број на наши борци настапуваат на турнири во Европа, посебно на Балканот. Дали е во прашање страв да не потклекнат пред некого или одат само на „сигурно“.

MMA резултати:

Јуниори

-70 кг 

1. Слаѓан Димиќ КБК Шампион Скопје – прогласување

Сениори

-60 кг
1. Стефан Бошев КБК Будо Кавадарци – прогласување

-65 кг
1. Никола Бошев КБК Будо Квадарци – прогласување

-70 кг
1. Мартин Данев КБК Будо Кавадарци
2. Александар Петров КБК Адреналин Скопје
3. Димитрија Бошков КБК Протектор Гостивар

-85 кг
1. Роберто Стефановски КБК Адреналин Скопје
2. Блашко Петковски КБК Протектор Гостивар

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...