Буакав стана будистички монах (ФОТО/ВИДЕО)

Букав Банчамек следните девет дена ќе ги помине во будистички храм.

Омилен тајландски борец оди во храмот во чест на покојниот крал Бумибола Адулјаде.

35-годишен борец пред пријатели и обожавателите ја помина церемонијата на бричење и влезе во храмот Веак во Банког.

Преку својата Фејсбук страница Букав побара прошка од оние на кои и згрешил, што е традиција пред влегувањето во храмот.

อุปสมบท อุทิศถวายเป็นพระราชกุศล แด่ พระบาทสมเด็จพระปรมินทรมหาภูมิพลอดุลยเดช

Geplaatst door Banchamek Gym (Buakaw Banchamek, บัวขาว บัญชาเมฆ) op woensdag 18 oktober 2017

.

print

Можеби ќе ви се допадне...