Брутален нокаут на дебитант во ОНЕ (ВИДЕО)

Тан Ли дебитираше на импресивен начин во најпознатата азиска ММА организација – ОНЕ Чемпионшип.

Ли му се спротивстави на Јусуп Садулаев во делот на бобрената картичка насловена као „За чест“. Настанот го предводеше Кимаријан Абасов против ветеранот на УФЦ, Јушин Окамис. Абас ја освои оваа борба со технички нокаут (ТКО).

Ли средбата против Садулаев ја заврши со брутален нокаут во втората рунда. Садулаев доминираше со своето борење во најголемиот дел од првата рунда. Во втората, сепак,го спушти нивото и одеше на соборување, но беше пресретнат со остро колено во вилицата, по што се струполи на подот. ОНЕ Чемпионшип го објави потенцијалниот кандидат за нокаут на годината на социјалните мрежи.

https://twitter.com/ONEChampionship/status/1124322120777945089?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1124322120777945089&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D783862

Со победата, Ли ја подобрува својата професионална статистика во ММА и сега има 9 победи и 2 порази. Тоа е неговата осма победа со нокаут или технички нокаут.

print