Борбата за светската титула на Даниел Стфановски доби официјлано видео

Романската промоција Суперкомбат го објави официјалното видео од борбата на Даниел Стефановски кој стана светски првак во К-1 на Суперкомбат.

Стефановски за 101 секунда да го нокутира Аделин Михаила од Романија на гала вечерта во Букурешт.

Да потсетиме дека Стефновски тргна силовито од првиот момент со неколку крошеа, летечко колено и аперкат го нокаутира Романецот.

Освојувањето на титулата светски првак во престижната промоција беше прифатена со воодушевување во Македонија и скеаде каде што има нашинци во светот, а посебно во Швјацарија, каде што живее и тренира Даниел кој е од Куманово.

Вреди уште еднаш да се погледне шампионската борба на Сетфановски кој ја шампионаката титула ја посвети на Македонија.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...