Борбата во која славеше Денис Муаремовски е прогалсена за најдобра на „Трновци 2018“ во Бујановац (ФОТО)

Денис Муаремовски (64 кг) од Пинк Пантер (тој е пред потпис за Пелистер-н.з.) го совлада Аморилдо Вараја од Албанија на Меѓународниот турнир „Терновци 2018“ во Бујановац, Србија, а нивната борба е прогласена за најдобра на турнирот.

Во аголот на Муаремовски беше Фатон Салиху кој доби признание за извонредната соработка на БК Чаир и БК Терновци.

Пехарот му го додели градоначалникот на Бујановац.

Емир Ибрахимов (-60 кг) од БК Тернипе изгуби во три рундисо одлука на судиите од Ардит Мурја Албаниа, но прикажал добра борба, додека Сулејман Бего (-69 кг) Тренипе загуби со прекин во првата рунда Спиридон Јмери – Албанија.

 

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...