Боксреските работници се против Кличко

Челниците на олимпискиот бокс не се согласуваат промовирањето на Владимир Кличко за шеф на Меѓународната боксерска асоцијација (АИБА).

Пред неколку дена престижното издание „Aroundtherings“ откри тајна шема по која Украинецот требало да влезе во раководството.

Тој е лансиран од падниот во немилост претседател на АИБА, Чинг-Куо Ву, кој во моментов е со привремено суспендирани права поради финансиски манипулации и прекршување на правилникот.

Кличко првично требаше да стане потпретседател, а потоа да се кандидира за претседател. Тој имал тајна кореспонденција со Ву. Другите олимписки лидери не биле известени за намерите на Ву.

https://youtu.be/Jfe-TMSb-yU

print

Можеби ќе ви се допадне...