Боксерската федерација ја почна работата од боксерска Битола (ФОТО)

Igor Zlatkov potpisuva vo Bitola

Новото раководство на Боксерската федерација на Македонија (БМФ) вчера во Битола ја одржа првата работна средба по Собранието на 22 јуни во Скопје, а ја водеше новиот претседател, Игор Златков.

Boks UO Bitola

На средбата станало збор за тоа како да се дојдеме до подобар бокс. Во таа насока се расправло како младите да се внесат во боксерските сали, што ќе се прави до крајот на годината. Заземено е став да се направат неколку турнири, да се одржат државните првенства и успешно да се организира Златниот гонг. Од друга страна, разговарано е од другата година да се почне со лигашко натпреварување, кое би било од отворен тип, за да може да се вклучат и другио држави од регионот.

Ilija selfi vo Bitola boks

Подобрување на судискиот кадар со лиценци, како и одржаување на семинар за тренери. Одредена е работна група која ќе го посети новиот Боксерски клуб 1060 од Ѓорче Петров, за да на првата седница на Управниот одбор во август биде примен во Федерацијата.

За да се олесни приемот и регистрацијата на нови клубови во БФМ, наложено е да се изготви целосната документација која преку канцеларијата ќе и биде достапна на сите што сакаат да отворат боксерски клубови.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...