Бесир Алили балкански шампион за кадети

Бесир Алили (-48 кг) го освои златниот медла на Балканскиот шампионат во Сараево –Босна и херцеговина во кадети.

Во финалето со 12-1 го совлада Турчинот Исик, а претходно славеше против борачи од Бугарија и нашата земја.

Ова е втор медал на Алили, бидејќи вчера освои сребро за ученици.

print