Берат Јакупи-Макото Коике 2-4 за бронзата на Премиер лигата

 

Берат Јакупи (-84 кг) е поразен со 2-4 од Макото Коике (Јапонија) во борбата за бронзен медал на Премиер Лигата во Лајпциг. Сепак, петата позиција највисок пласман на некој наш каратист на мошне силниот турнир на Премиер лигата во Лајпциг-Германија.

Мартин Несторовски е седми, а Вероника Костовска девета.

Сепак, Јакупи демонстрираше висока форма во конкуренција на 139 каратисти извојувајќи пет победи.

-84 кг
Берат Јакупи – Асиарт – Сергеј Пинчук (Унгарија) 8-0
Берат Јакупи – Асиарт – Беслан Мизов (Русија) 4-4
Берат Јакупи – Асиарт – Иван Квесиќ (Хрватска) 4-0
Берат Јакупи – Асиарт – Ибрахим Мелхади (Франција) 2-0
Берат Јакупи – Асиарт – Ахмед Елмасри (Египет) 5-4
Берат Јакупи – Асиарт – Александер Илиев (Русија) 2-2 победа на Русинот
за бронза
Берат Јакупи – Асиарт – 
Макото Коике (Јапонија) 2-4

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...