Баргала со крупни чекори граби кон титулата во Младинската лига (ФОТО)

Во четвртото коло на Првата и Младинската лига во бокс Баргала ја покажа својата супериорност кај младите боксери и сега е без конкуренција.

Ова коло кое се одржа во Скопје го обележаа враќањето на Осман Демиров во рингот, како и тренаферот на Никола Бубевски во Пелистер. Токму Бубевски го претрпе првиот пораз во 4.коло од Демиров. Борбата меѓу Лулзим Исмаили и Аратн Алиу предизвика внимание.

Дарко Чателски од Ас има забелешки на судењето на борбата на Трајче Илиоски со Един Јашар од Баргала, односно за изречената јавна опомена.

Резултати

Кадети
-54 кг Дамјан Талинче (АС) – Елес Асанов (Баргала) 03
-57 кг Благојче Мицевски (Баргала) – Бујар Сали (Чаир) 0-3
-63 кг Трајче Илиоски (Ас) – Един Јашар (Баргала) 1-2
-66 кг Алпај Демиров (Баргала) – Алми Рочи (Синди2-0 (ТКО, Р1)
-75 кг Михаило Минов (Пинк Пантер) – Бобан Стојаноски (Ас) 0-3

Јуниори
-60 кг Аслан Фазлиу (Алексо Огненовски) – Оран Шакировски (Пелистер) 0-2 (прекин, Р2)
-75 кг Ристе Ристов (Пинк Пантер) – Менан Амедовски (Алексо Огненовски) 0-2 (ТКО)
-75 кг Тодор Конески (Јордан Мијалков) – Хурмет Јонузи (Шкупи) 0-2 (прекин, Р3)
-81 кг Серген Демиров (Баргала) – Иво Стошиќ (Универзалци) 2-0 (ТКО, Р 1)

Сениори
-60 кг Јове Петровски (Пелистер) – Јасин Лама (Шкупи) 0-3
-64 кг Валдрими Речи (Синди) – Денис Муаремовски (Пелистер) 0-2 (со прекин)
-69 кг Лулзим Исмаили (Шкендија но лимит) – Артан Алаиу (Чаир) 3-0 
-69 кг Даниел Вретовски (Алексо Огненовски) – Владан Кировски (Центар) 1-2
-81 кг Никола Бубевски (Пелистер) – Осман Демиров (Баргала) 0-3

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...