Балканец со 12 борачи освои 11 медали на „Легендите на Спартак“

Денеска Балканец со 12 борачи освои 11 медали на Меморијалниот турнир „Легендите на Спартак” во Кочани во организација на БК Спартак.

Медалите ги освоија:

40 кг Марио Ананиев I-место

66 кг Тео Стојков I-место

32 кг Александар Нацев II-место

36 кг Лука Ананиев II-место

60 кг Никола Гацов II-место

64 кг Марија Цветанова II-место

76 кг Филип Стојков II-место

80 кг Фадил Назифов II-место

60 кг Дамјан Смилков III-место

55 кг Анабела Данилова III-место

80 кг Давид Трпчевски III-место

Во вкупното бодување за екипниот пласман Балканец е прв со  41 бод, следат Олимпија со 36 бода и Спартак со 31 бод.

print