Балканец со искусен состав освои 4 први места на Изборното првенство во Прилеп

На Изборното првенство за сениори и кадети во Прилеп борачите на Балканец триумфираа во четрири категории во сениорска конкуренција, по толу пати беа втори и трети, додека кадетите има едно  прво место, две втори и пет трети.

На турнирот учествуваа 120 борачи од 16 клуба.

За борачите на Балканец важи онаа спрспката поговрка „без старца нема ударца“, бидејќи многу од постариоте борачи се појавија на душекот и постигнаа забележителни резултати.

Сениори:
61 кг Владимир Егоров I место
79  кг Дејан Митров I место
92 кг Бобан Савев I место
97 кг Мики Тодоров I место
65  кг Мартин Стојанов II место
70 кг Јане Буровски II место
92 кг Мијалче Ананиев II место
97 кг Виктор Богданов II место
74 кг Младен Рунчев III место
74 кг Мето Тасев III место
97 кг Васе Спасов III место
120кг. Џан Назифов III место

Кадети:
80 кг Фадил Назифов I место
65 кг Филип Тасев II место
110 кг Теодор Георгиев II место
55 кг Ненад Панов III место
60 кг Дарио Димитров III место
65 кг Мухамед Дурмишов III место
71 кг Христијан Коцев III место
80 кг Методи Тасев III место
 Ipon.mk

print