Балакнец втор во екипна конкуренција на „Катунци 2016“-Бугарија (ФОТО

Balkanec deca turnir Kutinci Bugarija

Младите борачи на Балканец вчера го освоија второто место во екипна конкуренција на Меѓународниот турнир „Катунци 2016“ во Бугарија.

Balkanec treneri Kutionci so pehar 2016

Во поединечна конкуренција борачите на Балканец ги постигнаа следните резултати:
42 кг Тео Стојков 2 место – деца подготвителна група ,
35 кг Никола Трајчев и Стефан Штерјов 3 места – пионери
42 кг Окан Мамудов – 1 место, Дарио Димитров – 2 место и Ненад Панов – 3 место – пионери
60 кг Џан Демиров – 2 место – младинци
63 кг Филип Стојков – 3 место – кадети
76кг Џан Назифов – 3 место– кадети.

Balkanec deca borba Kutinci 2016

На турнирот настапија над 70 борачи од Србија, Грција, Македонија и Бугарија.

Balkanec Dazn Kutinci 2016

Екипата ја предводеа тренерите Мики Тодоров, Дејан Богданов и Давор Тасев.

Balkanec deca piedestal Kutinci 2016

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...