Бадр Хари: Оваа година ќе биде застрашувачка за борците од тешка категорија

Мароканската легенда Бадр Хари не беше многу активен во 2018 година, но денес на социјалните мрежи сподели инормација дека тоа ќе се промени и дека ќе дели тешки нокаути во новата 2019 година.

Хари потпиша со Глори во 2016 година и му се спротивстави на Рико Верховен, но ја повреди раката и го загуби со ТКО во втората рунда, а првата, според судиите, ја добил. Две години подоцна се врати во Ротердам и на 3 март успеа да го порази Хесди Гергес со одлука на судиите откако симна неколку килограми, затоа што, како што тврди тој, загубил на брзината и кинењето било неопходно.

Денес рече дека тренирал со неговиот поранешен противник, а сега УФЦ-борец, Гохан Саки:

„Го острев оружјето со еден од најпрофесионалните и талентирани борци Гохан Саки. Годината 2018 беше година на напорна работа и посветеност. Годината 2019 ќе биде застрашувачка за борците во тешка категорија. Среќна Нова година“.

Според различни информации, тој ќе се бори во март со Џамал Бен Садик.

print