Астибо освои 15 медали на карате турнирот „13 Ноември“ (ФОТО)

Вчера каратистите на Астибо од Штип освоија 15 медали со 9 натпреварувачи на Меѓународниот турнир „13 Ноември“ кој традиционално го организира КК Цветан Димов по повод денот на ослободувањето на Скопје.

Медалите ги освоија:
Јованов Наум +76 кг -злато
Ана Марија Госхева -54 кг –бронза
Иванов Бојан +76 кг-сребро
Митева Леона +54 кг-сребро
Ристова Ангела -40 кг-злато
Спасовска Кристина -40 кг -злато
борби екипно кадети (Јованов Наум, Иванов Бојан) –злато
борби екипно 2004/2005 (Митева Леона, Ана Марија Гошева, Кристина Спасовска) –сребро.

Кати поединечно :
Богатинова Барбара -2007 -1 ниво – бронза
Николов Давид -2007 -2 ниво -бронза
Ристова Ангела -2005 -2 ниво – злато
Ристовска Тамара -2008 -2 ниво – бронза
Ката тим 2004/2005: Митева Леона,Кристина Спасовска,Ана Марија Госхева – сребро Астибо 2;
Ката тим 2006/2007: Барбара Богатинова,Николов Давид,Тамара Ристовска – сребро.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...