Арлинд Хусеини: Очекувам резултат од четирите картисти, бидејќи се подготвени и без повреди!

Dojran karate pregrnati

На Светското првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година ќе патуваат: Азис Исмаил (-75 кг), Емануел Ристески (+84 кг), Виктор Крстевски (-84 кг) и Адил Мехмед  (-67 кг).

Dojran karate so Martin

Во моментов тие се на подготовки во Дојран, а тренерот на репрезентацијата, Арлинд Хусеини, за очекувањата и за подготовките вели:

„Очекувањата, нормално, како и на секој селектор, се големи. Треба да имаме во предвид дека на Светското првенство се присутни најквалитетните каратисти, но и во нашите редови имаме квалитетни натпреварувачи.

Од 10 категории во У-21 во борби имаме во листа на четири натпреварувачи, кои се подготвени и без повреди. Нормално дека очекувам резултат. Зошто не“!?

Ipon.mk/В.Д.

print