Анамарија Георгиевска скокна на шестото место на Светската ранг листа (ФОТО)

По освојувањето на брозениот медал на Светското јуниорско првенствово таеквондо во Хамамед, Тунис, нашата Анамарија Георгоиевска веднаш скокна на светската ранг листа и се најде на шестата позиција, што е голем успех.

Пред Анамарија се првопласираната Среџа Стевиќ од Србија, па Надица Божаниќ (Србија), Ника Клепач (Хрватска), Ју-А Парк (Јужна Кореа) и Фани Цели (Грција).

print