АМС во новогодишните пакетчиња подели 350.000 евра – Олимпик спорт, Бутел, Ипон, Лирија, Шампион со најмногу средства, боксот изоставен

Агенцијата за млади и спорт (АМС) неколку дена пред крајот на 2017 година на клубовите во сите спортови подели новогодишни пакетчиња во вкупна вредност од 21 милион денари (350.000 евра), пари кои беа повлечени од втората транша за Боксерската федерација на Македонија. Карате клубот Олимпик спорт 2007 најмногу се офајди од боречките спортови со 154.000 денари.

Иако директорот на АМС Дарко Каевски на брифингот со новинарите минатиот четврток ја спомна Боксерската федерација на Македонија со 350.000 денари на 3 клуба, во оваа распределба ја нема.

Џудото доби 450.000 денари:
Ипон 135.000 денари
Пролетер 99.000
Миоки 90.000
Сеишин 81.000
Кожувчанка 45.00

Таеквондо 500.000 денари:
Бутел 150.000
Борец 110.000
Гоце Делчев 100.000
Илинден 2014 90.000
Кобра 50.000

Борење 450.000 денари:
Лирија 135.000
Балканец 99.000
7 Мал Леов 90.000
Тефејуз 81.000
Бучим 45.000

Карате 550.000 денари:
Олимпик спорт 2007 154.000
Макпетрол 121.000
Металург 99.000
Гладијатор Велес 82.500
Ронин 66,000.00
Фати 27.500

Кик бокс 450.000 денари:
Шампион 126.000
Гладијатор – Скопје 99.000
Будо Кавадарци 81.000
Тим Зоран Струмица 67.500
Гладијатор – Штип 54.000
Тетова 22.500

Традиционално карате 220.000 денари:
Работнички 88.000
Скопје 77.000
Браќа Јорга 55.000

Кендо иаидо 80.000 денари:
Зен кендо доџо јошин 80.000

Аикидо 150.000 денари:
Пелистер 90.000
Маруи 60.000

Боди билдинг и фитнес 150.000 денари:
Магнус 90.000
Атлета 2003 60.000

Пеливанско борење 150.000 денари:
Караџица 90.000
Пеливан 60.000

Џиу џица 150.000 денари:
Дан кју 90.000
Осенсеи 60.000

Бразилско џиу џицу 150.000 денари:
Д’Стронгест – Скопје 90.000
Д’Стронгест – Охрид 60.000

Самбо 150.000 денари:
Стафф 90.000
Факиќ 60.000

На овој ЛИНК може да ја видите целокупната распределба.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...