Амра Фејзула ја забележа единствената победа на Европското првенство во Софија!
Мицкоски и Реџепи

Мицкоски и Реџепи

Амра Фејзула (-57 кг) ја забележа првата победа за Македонија на Европското џудо првенство за кадети во Софија, Бугарија. Таа ја совладаДора Бортос од Хрватска со еден ипон наспроти едно вазари, но во второто коло загуби со 1 ипон и 2 јукоа од Ханах Делиу од Германија, која на крајот го освои третото место.

Артан Рушити (- 73 кг) беше поразен од Артур Тваури од Финска со 1 ипон, како и СадикКасамовски (-81 кг) од Украинецот Микита Матлишевски.

Се на се, не може да бидеме задоволни само со една победа на ЕП во Софија.

ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...