Алистер Оверем на семинарот кај Ристо Димитров изразил желба да ја посети Македонија и Битола (ФОТО)

Алистер Оверем одржа семинар во клубот на нашиот Ристо Димитров-Чурино во УФЦ џим Оман.

Големиот ММА шампион кој се натпреваруваво најголемата ММА организцаија УФЦ техниките ги демонстрираше со нашиот тренер и борец и во знак наму почит му ги поклони натпреварувачките ракавици.

На заедничката вечера се разговарало за повеќе теми, како за профи кариерата и на двајцата, за Оман, за Македонија и…

„ Разговаравме за соработка во иднина, за заеднички проекти. Му кажав дека сум ММА про- борец. Па рече дека можеда се направи нешто за моја промоција и за борби. Ја истакнавме ипотребата од  зареднички тренинзи. За некој мецес пак ќе дојде во Оман. Му кажав за Македонија. Тој изрази желба да ја посети и Македонија и Битола“, изјави Димитров за Ипон.мк.

Ipon.mk

print