Александар Волкановски на постерот за УФЦ 237

УФЦ го избра мечот за титулата во сламка категорија да биде главен настан на УФЦ 237 на 11 мај во Рио де Жанеиро. Шмапионката Роуз Намахунас ќе ја брани титулата на теренот на опасната противничка Џесика Андраде.

Покрај тоа, легендарниот Андерсон Силва, кој се бори против Џаред Кенер, ќе се врати на настанот, а легендата Хозе Алдо ќе се бори со Македонцот од Австралија Александар Волкановски во перо категорија, а победникот ќе се бори за титулата со Макс Халовеј. Денеска е објавен и постерот за овој настан.

.

print