Акција за златниот медал на Абдурахим Идризи од Макпетрол (ВИДЕО)

Погледнете ја извонредната акција на Абдурахим Идризи (-55 кг) од Макептрол на Карате 1 Младинската лига на ВКФ во Умаг, Хрватска, на која сите аплаудираа и се восхитуваа.

Покрај оваа акција ќе може да видите и други интересни моменти од неговите борби до златниот медал.

Резултати
-55 кг
Абдурахим Идризи – Лукас Томас (Германија) 0-0
Абдурахим Идризи – Мирнес Аговиќ (Босна и Херцеговина) 3-0
Абдурахим Идризи – Максим Падолски (Белорусија) 2-2
Абдурахим Идризи – Никита Филипов (Украина) 5-0
Финале
Абдурахим Идризи – Максим Краснов (Русија) 7-2

https://www.facebook.com/abdurahim.idrizi/videos/2160521013972232/

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...