Аид Салихаси се обиде и на Светското првенство во самбо за кадети

На Светското првенство за кадети во самбо во Нови Сад, Србија, нашиот претставник Аид Салихаси не оствари позначаен резултат. Тој се сретна со Белорусниот Јахор Филипенко од Белорусија и загуби.

Аис Салихаси (-60 кг) – Јахор Филипенко (Белорусија)

Во оваа категоирја победник е Максим Лобанов од Русија, следат Нарек Амирјан од Ерменија, Михаил Латисев од Молдавија и Цветан Цветков (Бугарија).

print