Аид Салихаси – најдобар борач на „13 Ноември“

13-noemvri-najdobrite-2016

Денеска се одржа Меѓунарониот турнир во борење „13 Номеври“ по повод ослобдоувањето на Скопје во организација на БК Тефејуз од Скопје. На турнирот учествуваа стотина натпреварувачи од Бугариј, Албанија, Косово, Турција и Македонија. Аид Салихаси е прогласен за најдобар борач на турнирот, Бесим Амети за најдобар техничар, Ивајло Манчев за најдобар странски борач, а Елмедин Сејфулаху за најдобар домашен борач, а кај жените најдобра е Венера Асллани од Косово.

tefjuz-site-13-noemvri-2016

Резултати:

84 кг

1.Ивајлло Манчев – Бугарија

2.Ханц Малај – Албанија

3.Рамадан Мустафа – Тефејуз

3.Увејз Фејзуллау – Лирија

85 кг

1.Јусуф Пајазити – Тефејуз

2.Никола Атанасов – Бучим

74 кг

1.Ријад Реџепи – Лирија

2.Омер Сејфулау – Студеничани

3.Бујамин Нуиши  – Тефејуз

3.Ералд Кука – Албанија

site-boraci-na-13-noemvri-2016

66 кг

1.Серхан Шакиров – Балканец

2.Шаип Брава – Лирија

3.Орхан Џафери – Лирија

3.Ледио Цику – Албанија

60 кг

1.Елмедин Сејфулаху – Лирија

2.Фати Вејсели – Студеничани

3.Албин Шеху – Косово

3.Максим Иванов – Бугарија

55 кг

1.Армин Идризи – Тефејуз

50 кг

1.Бесим Амети – Тефејуз

2.Ердинц Таукчу – Бугарија

3.Земри Авдили – Студеничани

3.Џан Демиров – Балканец

devojki-borenje-13-noemvri-2016

50 кг – жени

1.Венера Асллани – Косово

2.Бојана Лазаревска – Безбедност

3.Олгица Коцева – Безбедност

3.Њомза Красники – Косово

Пионери

73 кг

1.Адем Асани – Лирија

2.Ермал Рахмани – Лирија

3.Хасан Ескичи – Бугарија

3.Али Чивгар – Бугарија

13-nomevri-borba-misev-2016

59 кг

1.Преслав Петков – Бугари

2.Давид Мишев – Балканец

3.Арбен Абази – Студеничани

3.Реџеп Ајдари – Тефејуз

47 кг

1.Аид Салихаси – Тефејуз

2.Урим Љаили – Косово

3.Валон Бајрами – Лирија

3.Стефан Димитров – Балканец

42 кг

1.Мухамед Феруки – Лирија

2.Идриз Идар – Тефејуз

3.Албан Хакиу – Тефејуз

38 кг

1.Зулљифли Асани – Лирија

2.Ненад Панов – Балканец

3.Омер Феруки – Лирија

3.Ардит Кука – Косово

35 кг

1.Бесир Алили – Лирија

2.Аган Мамути – Тефејуз

3.Стефан Штерјов – Балканец

3.Калојан Атанасов – Бугарија

dzoni-13-noemvri-2016

32 кг

1.Омер Мемети – Лирија

2.Ертан Ибраим – Бугарија

3.Артан Џхони – Тефејуз

3.Лиман Селими – Лирија

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...