Аелксандар Емилијаненко ќе боксира со дигачот на тегови Михаил Коклјаев

Познатиот борец ММА, Александар Емелијаненко,се среди бокс меч со Михаил Коклјаев, кој е шампион во кревање тегови, пауер лифтинг и неколку пати се натпреварувал за најсилен човек на светот. Во текот на изминатите неколку месеци тие продолжија да се навредуваат и да се покануваат едне со друг,а сега нивната битка е официјална.

Парот ќе се упати во рингот на 29 ноември во Москва и ќе се бори според правилата на боксот, при што нивниот меч е во четири рунди од по 3 минути. Емелијаненко има скор од 28-7-1 во ММА и е во серија од 5 последователни победи со нокаут. Во последната борба со Тони Џонсон на ВФЦА/WFCA 50 минатиот август мечот заврши нерешено. Коклјаев, пак, заврши на 5-то место на натпреварот за најсилен човек во Европа за 2019 година.

print