ЏК Ипон имаше специјалка златен медал на Државното првенство
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Џудистите на Ипон на Државното првенство за јуниори денеска во Прилеп како да беа специјализирани за златни медали, освојувајќи 4 злата, потоа 1 сребро и 2 бронзи.

Медалите ги освоија:

-Резарт Хусени -55кг – златен медал

-Ветон Ајдинов -60кг – сребрен медал

-Ангел Ангелов -66кг – бронзен медал

-Ариф Сејди Жарки +100кг – златен медал

-Амра Фејзула -63кг – златен медал

-Милена Алексоска -63кг – бронзен медал

-Анастасија Качаниклиќ +78 – златен медал.

„Навистина сме горди на нашата златна генерација, на којашто и претстои светла иднина. Денеска покажаа одлични борби“, велат од Ипон.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone