Ќе стават слика на Флојд Мејведер на шампионската титула
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Сликата на Флојд Мејведер најверојатно ќе биде ставена на светските титули (појасите) на Светскиот боксерски совет (ВБЦ). Ова го изјави претседателот на организацијата, Маурицио Сулејман. Американската легенда се согласила на ова.

Флојд се повлече минатата година откако ја забележа 50-тата победа на 50 средби во професионалната кариера. Тој ги освои титулите во пет различни категории.

„Флојд е боксер кој е дел од приказната. Значајна личност, исто како Мухамед Али, чија слика е исто така на појасот на Светскиот боксерски совет“, рече Сулејман.

„Сега кога Флојд објави дека се повлекува, ние ќе ја испитаме оваа можност. Тој има многу заслуги“, додаде тој.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone