УФЦ издаде соопштение за откажувањето на мечот Нурмагомедов-Фергусон
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

UFC_JH_20160304_055

По повод откажувањето на борбата Хабиб Нурмагомедов и Тони Фергусон, УФЦ беше должен да објави официјална соопштение во кое го изнесоа развојот на ситуацијата.

Соопштението, всушност, не донесе ништо што веќе не е познато или се претпоставува.

„Борецот во лесена категорија на УФЦ, Хабиб Нурмагомедов, беше пренесен во болницата Санрајс и медицински центар во четвртокот ноќта, поради здравствени проблеми предизвикани при регулирањето на телесната тежина. Таму е лекуван, по што е отпуштен, откако беше отпуштен, тоа го потврдија и претставниците на УФЦ.

Договорената борба за титулата за привремен шампион во лесна категорија, меѓу Нурмагомедов и Тони Фергусон во УФЦ 209 беше откажана по препорака на лекарот“.

Според некои информации, Хабиб Нурмагомедов во четвртокот попладне, кога го одарботи денот за медиумите и соочувањето со Тони, имаше околу 81 килограм, однонсо до мерењето требаше да симне уште четири килограми. Проблемот беше во тоа што веќе изгледаше доста лошо, па и Фергусон, за време на соочувањето, му посака среќа во симнувањето на тежината. Се чини дека Ел Цуцуј добро ја процени ситуацијата.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone