УФЦ донира еден милион долари за жртвите од Лас Вегас (ВИДЕО)
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Челниците на УФЦ ќе донираат еден милион долари на роднините на жртвите на масакрот во Лас Вегас.

Според најновите информации, 58 лица беа застрелани, а уште 515 граѓани се повредени. Тоа се случи откако 64-годишниот Стивен Падук отвори оган на музички фестивал во Мандалеј Беј.

„Сакаме да го дадеме нашиот дел од поддршката и помошта на луѓето“, се наведува во официјалното соопштение на организацијата и истакнуваат: „Нема да ја откажеме галавечрта на УФЦ 216. Ќе се одржи на 7 октомври“.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone