Успешен семинар на Зоран Пејов во КРА Нико – Кочани (ФОТО)
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Клубот за реално аикидо Нико од Кочани ја заокружи сезоната со семинарот на мајсторот по карате Зоран Пејов, носител на мајсторски појас 5 дан.

На семинарот се рабоеа техники за самоодбрана за да им се доближат некои елементи од каратето на младите аикидисти. Демонстрациите беа на највисоко ниво.

Во средата мајсторот Николчо Гоцев организираше семинар со познатите аикидо мајсторите Ѓуро Илиќ и Јордан Христов при што беа покажани многу техники од реалното аикидо. Завршницата беше со полагање за ученички појаси.

Гоцев за идната сезона најавува атрактивен семинар со комбинирање на повеќе боречки вештини.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone