Тефејуз отпатува за Турција боречки куп (ФОТО
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Боречкиот клуб Тефејуз вечерва заминува за Турција каде во градот Кахраманмараш Светскиот куп во борење во шалвари Дунја купот со настап на повеќе од 40 држави.

Овој куп е со парични награди, односно за првото место наградата е 3.000 долари, за второто 2.000 и за тертото 1.000.

Македонија ќе ја претставуваат: Јетмир Имери 70 кг, Ертан Реџепи 70 кг, Бујамин Нуиши 80 кг и Рамадан Мустафовски 90 кг.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone