Тернипе домаќин на 3.коло на Првата и Младинската бокс лига
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Во недела ќе се одржи третото коло на Првата и Младинската лига во бокс, а како технички организатор се јавува БК Тернипе од Скопје.

Борбите се закажани за 16 часот во салата „Народни херои“ на Факултетот за физичка култура во Скопје, додека мерењето ќе се одржи во хотелот Континентал од 9:30 до 10:30 часот.

Да потсетиме дека Чаир води во Првата лига, а Баргала во Младинската.

Табела Прва лига

1.Чаир                         15
2.Аперкат                    8 
3.Шкупи                       6
4-5.Барлага                  4
4-5.Пинк Пантер          4
4-5.Лав Куманово        4
6-7.АС                           3
6-7Тернипе                   3 
8.10 60                          2

Табела Младинска лига

1.Барлага                                          26         
2.Чаир                                                23
3.Пинк Пантер                                  18
4.Шкупи                                             13
5-6.Ас                                                  6
5-6.Универзлаци                               6
7-8.Лав Куманово                             5
7-8.Аперкат                                        5
7-8.Тернипе                                        5
9-10.Фајт Илери                                 2
9-10.Шкендија но лимит                 2
11.СЦБТ                                               1

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone