Таткото на Филип Хрговиќ му порача-за политичарите: Еби им мајката, не давај мршојадците да се сликаат со тебе!
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Filip-Hrgović kadar

Таткото на европскиот боксерски шампион и бронзен олимпиец, Филип Хрговиќ, му даде интересни совети на својот син пред настапот на Олимписките игри во Рио де Жанеиро, каде што го постигна историски успех, а ја загуби борбата за финалето и зеде медал.

Петар Хрговиќ призна дека е горд на Филип и дека невиот резултат за него, се разбира, е успех. Но, пртечек и голема фешта нема да има, а татко на хрватската олимпиец.

„На мојот Филип не подготвуваме никаков пречек. Целата Хрватска денеска е во источниот дел на градот. Сето ова е сиромаштија. Се повеќе од нив завршуваат вака, по ринговите и слободните борби, онаму што луѓето пронаоѓаат во нешто што никогаш нема да го имаат. Оние кои се директно внатре се најглемите жртви. Затоа тука нема никаква еуфорија и пречек“, изјави Петар Хрговиќ за Спортске новости.

„Државите ќе ја отсвири химната, ќе го подигне знамето, политичарите пречекуваат и се сликаат за своите потреби, и одиме понатаму. Заатоа му реков на својот  Филип –да им ебам мајката на сите, не давај да се сликаат со тебе. Не затоа што тој е големина, туку затоа што се овие, кој сега ќе сакаат да се фотографираат, мршојадците. Тоа е мојот став“, вели постариот Хрговиќ и додава:„ Спортист се квалификува за Олимписките игри, освои златен медал и државата го хнорира со 100.000 куни. Пратеник ќе влезе во Собранието неговата партија веднаше добива 180 000 куни, а тој секој месец добива уште по 20.000 куни за бенефиции. Така што, во еден олимписки циклус пратеникот ќе земе цело богатство, а да не ја спомнувам корупцијата и се што ќе си подготват во тој манадат. Спортист добива толку колку да си ги испере алиштата по враќањето од игрите“.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone