Стојановски од Лав Куманово: Да се вратиме на класичната бокс лига!
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Светислав Стојановски од Боксерскиот клуб Лав Куманово согледувајќи ги резултатите од петте кола на Првата и Младинската лига на Македонија е со предлог од идната сезона да с епромени форматот на натпреварувањето.

„За доброто на боксот предлагам од идната година да се вратиме на класичното екипно натпреварување. Не мора во сите категории, туку за почеток да се определиме за пет тежински категории по меч во зависност од расположливите сили на клубовите за одредено коло. Од друга страна, оние клубови што се со помалку боксери, за доброто на спортот би било добро да направат една екипа за Лига натпреварите, а на поединечните првенства ќе настапуваат за матичните клубови. На овој начин ќе добиеме на квалитет, масовност и враќање на публиката во салите“, вели долгогодишниот боксерски работник и спонзор на Лав Куманово, Светислав Стојановски.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone